Tom is klant bij Record Bank. Hij deelt helemaal onze filosofie. Hij houdt van eenvoudige dingen en is transparant. Een man zonder nonsens. Toen we hem vroegen of hij ambassadeur van Record Bank wou zijn, wilde hij dat heel graag. We stellen hem kort voor.

Tom is geboren als Thomas. Dat is Tom geworden. Hij woonde vroeger in de Korte Begijnenstraat 361A. En nu op de Markt. Nummer 1. Eenvoudiger kan niet. “Ga maar eens na hoeveel tijd je daarmee bespaart. Al die formulieren die je in je leven elke keer opnieuw moet invullen!

Tom is journalist. De moeilijkste dingen in het leven moet hij op een begrijpbare manier weergeven. Daar houdt hij van. “Als de mensen de dingen begrijpen, gaan ze betere beslissingen nemen. En krijgen ze een beter leven.”

Waar hij nog van houdt? Zijn vrouw. Anne, heet ze. Veel hebben ze niet nodig om gelukkig te zijn. Daarin komen ze heel goed overeen. Behalve als het over die zalfjes in de badkamer gaat. Dat vindt hij veel te ingewikkeld. “Zeep is toch zeep, niet?”

Het handige is dat Anne ook zijn kleren koopt.“Meestal een effen hemd met een jeansbroek. En een donkere blazer. Dat ziet er goed uit. En ik moet niet elke keer opnieuw nadenken over wat ik ga aandoen.”

Ze zijn getrouwd op 1/2/2003. Die datum kent hij vanbuiten. Moeilijk om te onthouden is dat niet. Ondertussen hebben ze al twee kinderen: Louis en Elise. Kort en duidelijk.

Record Bank kent hij via zijn vader. Hij zei altijd: “Die doen niet moeilijk. Die bankiers, dat zijn zelfstandigen. Die weten klantenrelaties naar waarde te schatten. Elke dag opnieuw moeten ze hun klanten verdienen.” Tom houdt enorm van dat menselijk contact.

Hobby’s heeft hij ook. Hij loopt heel graag bijvoorbeeld. Hij komt thuis, doet zijn sportschoenen aan. En hop, hij is vertrokken. Daarnaast is hij ook nog hobbyfotograaf. Dat helpt hem trouwens bij zijn job. Daarvoor moet hij veel op pad. “Ja, als je daar toch bent, kan je er net zo goed een paar foto’s nemen.”

Zo is Tom wel. Eenvoudig. Verre van ingewikkeld. Dat appreciëren we zo aan hem. En laat dat net iets zijn dat Record Bank ook nastreeft.