Christa Decaestecker

Chief Commercial Officer (CCO)

Carrière

Christa Decaestecker heeft meer dan 25 jaar ervaring, voornamelijk in Retail Banking. Ze ging in 1987 aan de slag bij de Bank Brussel Lambert (BBL), nu ING België. Ze begon er haar carrière als technico-commercieel in kredieten en verzekeringsverantwoordelijke in de vroegere zetel van Aalst.

In 1999 stapte Christa over naar ING Life en ING Non Life. Daar was ze onder meer verantwoordelijk voor de operationale diensten, de medische acceptatie en het call center. Vanaf 2002 was ze binnen ING Bank België verantwoordelijk voor het distributiemanagement verzekeringen en hoofd van de dienst ‘Product Management Bancassurance’. In 2008 kreeg ze de functie van ‘Head of Sales Bancassurance’, en twee jaar later werd ze tot ‘Head of Sales General Banking’ benoemd. In deze functie was ze verantwoordelijk voor het kantorennet (behalve voor de beleggingsactiviteit).

Van 2009 tot 2013 zat Christa in de Raad van Bestuur van ING Life en ING Non Life.

In 2013 stapte Christa over naar Record Bank, waar ze de functie van Chief Commercial Officer opnam. Christa is ook lid van het Directiecomité van Record Bank.

Studies

Christa Decaestecker heeft in 1985 een Master als Vertaler Engels-Duits behaald. Op de Vlerick Management School heeft ze in 2004 ook een opleiding ‘Advanced Management’ gevolgd.