HomeProfielen

Vier beleggersprofielen

Bij Record Bank krijgt u één van deze 4 beleggersprofielen:

  • Zeker: veiligheid is voor u belangrijk. U wilt geen tot heel weinig risico nemen. De beleggingsproducten die bij uw profiel aansluiten zijn kasbons en beleggingsproducten met een heel laag risico.
  • Voorzichtig: het rendement van de beleggingen die u kiest, kent u niet van tevoren. Maar u neemt gewogen risico’s om mee te genieten van de evolutie van de markten. De kans op een iets groter rendement is reëel.
  • Evenwichtig: u streeft naar een hoog rendement. Daarvoor bent u bereid wat risico te nemen. U geniet dus ook van de evolutie van de markten, maar u houdt een goed evenwicht tussen veiligheid en risico.
  • Energiek: u wilt graag een zo hoog mogelijk rendement voor uw beleggingen. U probeert er het maximum uit te halen en bent daarvoor bereid een groter risico te nemen.

Goed om te weten

U belegt enkel en alleen in de producten die bij uw eigen profiel passen. Wilt u toch beleggen in een product dat bij een uitdagender profiel hoort? Dat kan. Wel op eigen initiatief en op voorwaarde dat u over de nodige kennis beschikt.

Hoelang is uw profiel geldig?

Uw profiel is 3 jaar geldig. Verandert uw persoonlijke situatie? Of uw kennis over beleggingsproducten? Dan kunt u op elk moment de vragenlijst opnieuw invullen om een ander profiel te krijgen.

Hoelang wilt u beleggen?

Hoelang kunt u uw geld missen? U hebt de keuze uit hoogstens 4, 8, 12 jaar of langer dan 12 jaar. Uw Record-bankier houdt daar rekening mee in zijn productadvies.

Ontdek welke producten bij elk beleggersprofiel passen