HomeSleutelmomentenAutoIk ga voor een ander soort voertuig dan een auto of motor
Auto

Ik ga voor een ander soort voertuig dan een auto of motor

Geen auto of motor voor u? Uit praktische of professionele overwegingen gaat u liever voor een bestelwagen? Of u verkiest een bromfiets? Of u trekt er liever op uit met de motorhome? Caravan? Aanhangwagen? Of nog iets helemaal anders? Geen probleem, voor het voertuig op uw maat vindt u bij Record Bank een lening op maat. Maak uw eigen online simulatie.

Voor u uw keuze maakt, zetten we graag nog even een aantal essentiële vragen op een rijtje, die u beter in het achterhoofd houdt. Kwestie van uw budget zo goed mogelijk in balans te houden.

1. Hoeveel kost mijn voertuig dagelijks/maandelijks/jaarlijks?

Niet elk merk of voertuig kent dezelfde prijzen voor onderhoudsbeurten. Dat kan dus best wat invloed hebben op uw budget. Daarnaast hangt er veel af van het type motor dat u kiest. Niet alleen het brandstoftype heeft een invloed op uw budget, ook de kracht van de motor en de CO2-uitstoot zijn van belang:

  • Tanken: diesel verbruikt minder, maar komt pas voordeliger uit dan benzine als u jaarlijks veel kilometers aflegt. Al gedacht aan een hybride of volledig elektrisch model?
  • Verzekering: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de verzekering!
  • Belastingen: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de belastingen!

2. Bij een nieuw voertuig: hoeveel kost de aankoop mij?

Maak even volgende bedenkingen voor u uw handtekening onder het aankoopcontract zet:

  • Hebt u voldoende onderhandeld op de geafficheerde verkoopprijs? Een korting van 3 tot 5% is eerder regel dan uitzondering!
  • Als u uw huidige voertuig inruilt, wordt het dan voldoende naar waarde geschat? Zoek voor de zekerheid van tevoren op hoeveel het waard is op de markt. Zo staat u sterk in uw schoenen voor de onderhandelingen.
  • Hebt u voldoende garantie gekregen? Zo krijgt u meer zekerheid dat u kwaliteit in huis haalt en minder vaak met pech in de garage komt te staan. Of dat u ten minste niet al te veel uit eigen zak moet ophoesten als dat toch het geval is.

3. Bij een tweedehands voertuig: wat is de voorgeschiedenis?

Voor u uw handtekening zet onder het aankoopcontract, controleer zeker volgende zaken:

  • Wie was de vorige eigenaar? Hoe werd het voertuig behandeld?
  • Is het voertuig correct onderhouden?
  • Is er uiterlijke schade te bespeuren? Werkt technisch alles naar behoren?
  • Kunt u op een of andere manier garantie krijgen?

Meer tips vindt u op onze blog!