HomeSleutelmomentenAutoIk koop een nieuwe auto of motor (jonger dan 3 jaar)
Auto

Ik koop een nieuwe auto of motor (jonger dan 3 jaar)

U hebt uw oog laten vallen op een gloednieuwe auto of motor? Of een relatief recent model (bv. directiewagen)? Is het uw hart dat sprak? Of heeft uw verstand ook een rol gespeeld? Want hoewel een auto kopen voor velen een emotionele zaak is, zijn er toch heel wat praktische zaken in overweging te nemen!

Die zijn samen te vatten in twee grote vragen:

1. Hoeveel kost de aankoop van mijn auto/motor?

Maak even volgende bedenkingen voor u uw handtekening onder het aankoopcontract zet:

  • Hebt u voldoende onderhandeld op de geafficheerde verkoopprijs? Een korting van 3 tot 5% is eerder regel dan uitzondering!
  • Als u uw huidige voertuig inruilt, wordt het dan voldoende naar waarde geschat? Zoek voor de zekerheid van tevoren op hoeveel het waard is op de markt. Zo staat u sterk in uw schoenen voor de onderhandelingen.
  • Hebt u voldoende garantie gekregen? Zo krijgt u meer zekerheid dat u kwaliteit in huis haalt en minder vaak met pech in de garage komt te staan. Of dat u ten minste niet al te veel uit eigen zak moet ophoesten als dat toch het geval is.

2. Hoeveel kost mijn auto/motor dagelijks/maandelijks/jaarlijks?

Niet elk merk hanteert dezelfde prijzen voor onderhoudsbeurten. Dat kan dus best wat invloed hebben op uw budget. Daarnaast hangt er veel af van het type motor dat u kiest. Niet alleen het brandstoftype heeft een invloed op uw budget, ook de kracht van de motor en de CO2-uitstoot zijn van belang:

  • Tanken: diesel verbruikt minder, maar komt pas voordeliger uit dan benzine als u jaarlijks veel kilometers aflegt. Al gedacht aan een hybride of volledig elektrisch model?
  • Verzekering: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de verzekering!
  • Belastingen: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de belastingen!

Blijft u, na het lezen en overwegen van bovenstaande punten, bij uw keuze? Profiteer dan van een messcherp tarief op een lening voor een auto/motor tot 3 jaar oud. Een uitzondering op de Belgische markt, waar 2 jaar de norm is! Maak uw eigen online simulatie voor uw auto- of motorlening. Of ontdek onze Get This Car app! Daarmee kunt u interessante advertenties scannen. U weet dan meteen hoeveel uw droomauto u maandelijks zou kosten.