HomeSleutelmomentenAutoIk wissel regelmatig van auto of motor
Auto

Ik wissel regelmatig van auto of motor

Verandering van spijs doet eten, maar voor u geldt: verandering van model doet rijden? U wisselt met andere woorden op tijd en stond al eens graag van voertuig? Met de LIGHT formule maakt u de switch zonder grote financiële kopzorgen. Dat kan dankzij het feit dat u een deel van het geleende bedrag in één keer betaalt op het einde van de looptijd van uw lening.

Als u al eens graag de switch van voertuig maakt, bent u waarschijnlijk al geroutineerd in de aanschaf ervan. Toch zetten we graag nog even een aantal essentiële vragen op een rijtje, die u beter in het achterhoofd houdt. Kwestie van uw budget zo goed mogelijk in balans te houden.

Hoeveel kost mijn auto/motor dagelijks/maandelijks/jaarlijks? Niet ieder merk hanteert dezelfde prijzen voor onderhoudsbeurten. Dat kan dus best wat invloed hebben op uw budget. Daarnaast hangt er veel af van het type motor dat u kiest. Niet alleen het brandstoftype heeft een invloed op uw budget, ook de kracht van de motor en de CO2-uitstoot zijn van belang:

  • Tanken: diesel verbruikt minder, maar komt pas voordeliger uit dan benzine als u jaarlijks veel kilometers aflegt. Al gedacht aan een hybride of volledig elektrisch model?
  • Verzekering: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de verzekering!
  • Belastingen: hoe krachtiger de motor, hoe hoger de belastingen!

2. Bij een nieuwe auto/motor: hoeveel kost de aankoop mij?

Maak even volgende bedenkingen voor u uw handtekening onder het aankoopcontract zet:

  • Hebt u voldoende onderhandeld op de geafficheerde verkoopprijs? Een korting van 3 tot 5% is eerder regel dan uitzondering!
  • Als u uw huidige voertuig inruilt, wordt het dan voldoende naar waarde geschat? Zoek voor de zekerheid van tevoren op hoeveel het waard is op de markt. Zo staat u sterk in uw schoenen voor de onderhandelingen.
  • Hebt u voldoende garantie gekregen? Zo krijgt u meer zekerheid dat u kwaliteit in huis haalt en minder vaak met pech in de garage komt te staan. Of dat u ten minste niet al te veel uit eigen zak moet ophoesten als dat toch het geval is.

3. Bij een tweedehandsauto of -motor: wat is de voorgeschiedenis van het voertuig?

Controleer zeker volgende zaken voor u uw handtekening onder het aankoopcontract zet:

  • Wie was de vorige eigenaar? Hoe werd het voertuig behandeld?
  • Is het voertuig correct onderhouden?
  • Is er uiterlijke schade te bespeuren? Werkt technisch alles naar behoren?
  • Kunt u op een of andere manier garantie krijgen?

Meer tips vindt u op onze blog!