HomeSleutelmomentenStart To WorkLiever zelf een zaak starten?
Start To Work

Liever zelf een zaak starten?

Werken in loondienst lijkt je maar niets? Je staat professioneel liever op eigen benen? Dan heb je nood aan kennis, doorzettingsvermogen… En een bank die perfect weet wat je nodig hebt.

Laat je innerlijke creatieveling, ambachtsman of handige harry (m/v) onbeteugeld zijn gang gaan. Dankzij ons netwerk van zelfstandige bankiers ben je als zelfstandige in meer dan capabele handen.

Als je je eigen zaak uit de grond wilt stampen, neem dan zeker volgende zaken mee in je denk- en planproces:

  • Heb je een businessplan? Record Bank helpt je er graag mee, maar jij moet natuurlijk zelf weten wat je wilt bereiken. En hoe je dat idealiter ziet gebeuren. Hoe ga je je zaak in de markt zetten? Is er ruimte voor personeel? En vanaf wanneer? Heb je een aparte locatie nodig? Denk je lokaal, nationaal of globaal? Over dat en nog veel meer moet je goed nadenken voor je aan het ondernemen gaat.
  • Ken je je rechten en plichten? Als zelfstandige moet je rekening houden met een eigen manier van belastingen aangeven. Daarnaast ga je beter even op verkenning: als starter heb je mogelijk recht op premies en subsidies. Het zou zonde zijn om die te mislopen. Alle beetjes helpen in het begin!
  • Wees niet té zelfstandig! Probeer niet alles op je eentje rond te fietsen, maar vertrouw op de kennis en steun van experten. Een uitstekende boekhouder kan je al heel wat zorgen uit handen nemen. Daarnaast heb je ongetwijfeld een goede advocaat en een vlot sociaal secretariaat nodig. En een betrouwbare bankier. Voor dat laatste zit je alvast op de juiste site!